nieuws

Familie Poot stookt vuurtje in affaire Chipshol nog een beetje verder op

bouwbreed

Vader en zoon Poot hebben het vuurtje onder hun miljoenenclaim tegen accountantskantoor Coopers en Lybrand verder opgepookt. In een gisteren verspreide persverklaring schrijven zij dat de rechtbank in Amsterdam binnenkort vonnis wijst inzake hun vordering van f. 651 miljoen in de zogeheten Chipshol-affaire.

Na het indienen van de dagvaarding eind mei heeft Coopers publiekelijk noch bij de rechtbank gereageerd. Woensdag heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald dat zij al op 16 juli bij verstek vonnis zal wijzen, zo schrijft de familie Poot, verenigd in Chipshol Holding.

Maar volgens een woordvoerster van de rechtbank is het nog allerminst zeker dat in deze omvangrijke zaak al op 16 juli een uitspraak wordt gedaan. “Dat weten we pas op die dag zelf. Het kan zijn dat Coopers tussentijds nog met een procureur komt en dan wordt er helemaal geen vonnis gewezen”, reageert zij op het persbericht.

Het accountantskantoor zelf onthoudt zich van commentaar in deze kwestie. Gezien de omvang van de claim en de mogelijke reputatieschade ligt het echter voor de hand dat het bureau het niet laat aankomen op een vonnis bij verstek. Vast staat wel dat de rechtbank in Amsterdam haast wil maken met de zaak. Mocht Coopers zich alsnog melden, dan volgt waarschijnlijk nog dit najaar de openbare behandeling, waarna de rechter zijn oordeel zal vellen. Vervolgens hebben de partijen nog wel beroepsmogelijkheden.

De vordering houdt verband met de weigering van Coopers in 1993 de jaarstukken van vastgoedontwikkelaar Chipshol Forward goed te keuren. Als gevolg van de commotie hieromtrent zou het bedrijf zijn ambitieuze groeiplannen rond de luchthaven Schiphol niet meer ten uitvoer hebben ke brengen.

Reageer op dit artikel