nieuws

Bouw niets te maken met Securitel-affaire

bouwbreed

De bouw heeft niets uitstaande met de zogenoemde Securitel-affaire. Dit blijkt uit de schier eindeloze lijst met wetten en regels die betrokken zijn bij het onderzoek naar de vraag welke regels in het verleden al dan niet terecht niet zijn aangemeld bij de Europese Commissie.

Behoudens onderzoek van monster van zuiveringsslib en zwarte aarde en een enkel mineur puntje van het IJkbesluit is er geen regelgeving op het gebied van de bouw te vinden. Volgens de Europese rechter in het Securitel-arrest zijn wetten en regels van technische aard die niet zijn aangemeld bij de Commissie ter notificatie niet rechtsgeldig.

Deze uitspraak zorgde in Nederland voor enige commotie, omdat niemand precies wist welke wetten en regels in Nederland nu wel of niet van toepassing zijn. Daarbij ging het bijvoorbeeld om ademanalyse-apparatuur en de Wapenwet.

In de brief aan de Tweede Kamer hierover, schrijft minister Sorgdrager van Justititie dat zij hoopt uiterlijk op 1 augustus meer duidelijkheid te ke geven over wat nu wel en niet kan.

Voor de bouw betekent dat verder niets.

Reageer op dit artikel