nieuws

Architectenbureau Arnhem op Tsjechische markt

bouwbreed

Architecten- en Ingenieursburo Arnhem heeft de Tsjechische primeur op het gebied van recreatiewoningen. In september begint het bureau uit de Gelderse hoofdstad met de aanleg van het eerste grote vakantiepark in Tsjechie.

Het po kwam via een beleggersgroep bij het bureau Arnhem terecht. Architect-directeur ir. J.P. van der Zee: “We hebben vaker dit soort projecten gedaan. Zo zijn we nu bezig met vakantieparken op Texel en op Bonaire.”

Zusterorganisatie Boiten Raadgevende Ingenieurs uit Amersfoort is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, met name op financieel gebied, en de infrastructuur. “Zij weten alles van water en wegen, wij weten alles van architectuur en bouwen. Dat vult elkaar goed aan”, aldus Van der Zee.

Rond het jaar 2000 moeten er bij het dorpje Lipno nad Vltavou aan het Lipno-meer 236 vakantiewoningen staan. Het park wordt voorzien van alle recreatieve gemakken zoals een zwembad, een supermarkt en een jachthaven.

In het glooiende land achter de boulevard komen de woningen die op het meer uitkijken.

“Qua architectuur past het geheel in het Tsjechische landschap, en ook bouwtechnisch is het aangepast aan de lokale omstandigheden. Het park heeft namelijk zowel een zomer- als een winterbestemming. Op 10 minuten afstand zijn er vijf skiliften.”

Van der Zee verwacht niet dat het vakantiepark het landelijke karakter van de dorpjes rond het meer zal aantasten. “Het wordt zeer zorgvuldig ingepast in de omgeving. Het po past binnen het bestemmingsplan van het dorp en de natuurgebieden rondom zijn beschermd. De burgemeester van Lipno nad Vltavou heeft al laten weten dat hij vierkant achter het po staat.”

Het Leisure Park, zoals het vakantieoord gaat heten, wordt door een Tsjechische aannemer gebouwd.

Reageer op dit artikel