nieuws

Amersfoort mag uitbreiden op Gelders grondgebied

bouwbreed

De Utrechtse gemeente Amersfoort krijgt een stukje grond van de Gelderse gemeenten Nijkerk en Hoevelaken. Daarmee kan de stad een deel van de woningnood oplossen. De provinciebesturen van Utrecht en Gelderland hebben overeenstemming bereikt over de wijziging van de provinciegrens.

Nijkerk en Hoevelaken keerden zich twee jaar geleden, toen de uitbreidingsplannen van Amersfoort bekend werden, fel tegen de annexatie. Hoevelaken zou het verkeersknooppunt op de A1 ‘verliezen’, Nijkerk een gedeelte van de polder Arkemheem.

Natuurbeschermers hebben dinsdag al bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen bebouwing van een stuk van Arkemheem. Volgens de natuur- en milieuorganisaties is Arkemheem de laatste echte Zuiderzeepolder in Nederland.

Reageer op dit artikel