nieuws

Aanhoudend depressief

bouwbreed Premium

Zondag viel langs de IJssel, in de Noordoostpolder en in Friesland tot meer dan 100 mm regen. Kwade genius was een depressie die zich inmiddels via Noordwest-Duitsland naar de Noordzee heeft verplaatst. Ook gedurende de rest van deze week blijft de depressie bepalend voor het weerbeeld. Dat betekent van tijd tot tijd buien die soms van onweer vergezeld gaan. De temperaturen schommelen rond de 18 gr. C. Ook op de lange termijn, komend weekeinde, is de kans op duidelijke weersverbetering niet groot.

Regio Noord: Af en toe zon maar ook enkele buien. Maximumtemperaturen 18 gr. C en een matige tot vrij krachtige zuid- tot zuidwestenwind.

Regio Oost: Nu en dan zon afgewisseld door een regen- of onweersbui. Middagtemperaturen rond 19 gr. C en een matige zuidzuidwestenwind.

Regio Zuid: Nu en dan zon maar vooral ’s middags ook een regen- of onweersbui. Middagtemperaturen omstreeks 19 gr. C en een matige zuid-zuidwestenwind. In Zeeland nu en dan vrij krachtig.

Regio West: Af en toe zon. Vooral later op de dag mogelijk ook een regen- of onweersbui. De temperaturen lopen op tot 18 gr. C, vlak aan zee circa 16.

dinsdag zon onder: 22.04 uur, woensdag zon op: 5.22 uur

Reageer op dit artikel