nieuws

Zonneboiler in helft van huizen Parc Rodenrijs

bouwbreed

Meer dan de helft van de 380 huizen van het plan Parc Rodenrijs wordt uitgerust met een zonneboiler. Vrijdag wordt de eerste paal aan de Anjerdreef geslagen door de wethouder van Berkel en Rodenrijs.

Parc Rodenrijs omvat 295 koopwoningen, 14 eengezinswoningen in de huursector en 72 huurappartementen. Het plan is onderdeel van de Vinex-opgave van de gemeente Berkel en Rodenrijs.

In het stedenbouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan het milieu. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de ligging ten opzichte van de zon. Tweehonderd huizen worden uitgerust met een zonneboiler. Verder is veel aandacht voor isolatie waardoor de energie prestatienorm uitkomt tussen de 1 en 1,2.

De huizen liggen nabij de Achterdijkse Plassen en het Lage Bergse Bos. Bovendien krijgt het plan het politiekeurmerk. De aanneemsom voor de aannemer ligt op f. 43 miljoen. De verkoopprijzen varieren van f. 167.000 tot f. 489.000.

Eerste paal

Het plan is ontwikkeld door Wilma Bouw, Wilma Vastgoed en Baas en Boer uit Capelle aan de IJssel. Architectenbureau Pieter Weeda uit Rotterdam, Hagenbeek Architecten uit Amsterdam, Bear Architecten uit Gouda en Compositie 5 uit Breda hebben de architectuur voor hun rekening genomen. De tgenoemde tekende tevens voor het stedenbouwkundig ontwerp.

Vrijdag slaat wethouder ir. B. Busch de eerste paal. De eerste woningen worden in het tweede kwartaal in 1998 opgeleverd.

Reageer op dit artikel