nieuws

Themamiddag over Politiekeurmerk in Almere

bouwbreed

De politie Flevoland en de gemeente Almere houden op vrijdag 6 juni in het stadhuis van Almere een themamiddag over het nieuwe Politiekeurmerk Veilig Wonen. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en is bestemd voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, stedenbouwers, architecten, gemeentebestuurders en ambtelijke adviseurs.

De gemeente Almere wil dat alle nieuwe woningbouwpoen in Almere voortaan voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Over de voorwaarden moet de gemeente Almere nog afspraken maken met de bouwwereld. Tijdens de themamiddag wordt een convenant ondertekend waarin de intentie wordt uitgesproken het keurmerk vast in te voeren. Verder wordt duidelijk gemaakt wat het keurmerk precies inhoudt.

Het initiatief van gemeente en politie komt omdat onderzoek heeft uitgewezen dat nog veel kan worden gedaan aan het terugdringen van criminaliteit door middel van preventieve bouwmaatregelen. Op de middag wordt uiteengezet welke eisen aan woningen en de omgeving ervan ke worden gesteld.

Geinteresseerden uit de bouwwereld ke contact opnemen met W. Bokkers van de politie Flevoland, tel. 036-5383982.

Reageer op dit artikel