nieuws

Speciaal uitzendbureau voor schildersbranche

bouwbreed

Sinds kort mogen acht uitzendbureaus bij wijze van experiment gedurende een jaar werkkrachten uitzenden in de afwerkingssector. Speciaal voor de schildersbranche is daar nu het uitzendbureau OPstap bijgekomen, een samenwerkingsverband van het Sociaal Fonds Schildersbedrijf, de praktijkopleidingsorganen in deze branche met de uitzendorganisatie Start-Bouw.

Vanuit veertien regionale vestigingen van Start-Bouw wordt het uitzenden naar de schildersbedrijven ter hand genomen. Dat gebeurt vanuit Amstelveen, Drachten, Enschede, Geleen, Rotterdam, Breda, Zevenaar, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Zwolle, Roermond en vanaf augustus ook vanuit Middelburg.

Ook vijf van de in totaal twaalf vestigingen van de Stichting Praktijkopleiding Schilders (SPOS) te weten die voor de regio’s Groningen/Drenthe Noord, Twente, Noord-Holland noord, Brabant Noordoost en Brabant Zuidoost gaan het uitzenden in de branche verzorgen. In de loop van het jaar komen daar de overige vestigingen bij.

Via een speciaal telefoonnummer (0800 0395) komt men automatisch in contact met de dichtstbij gelegen OPstap-vestiging.

Het uitzenden van schilders door deze organisatie garandeert volgens de initiatiefnemers dat kwaliteit en vakmanschap zijn gewaarborgd. Via de deelnemende praktijkopleidingen wordt een hoge scholingsgraad voor nieuwe intreders gegarandeerd. Het Sociaal Fonds voor Schilders is uiteraard op de hoogte van alle ins en outs van de voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf geldende collectieve arbeidsovereenkomst.

Toezicht

Bovendien ziet hert bestuur van de stichting OPstap er op toe dat zowel de inleners als degenen die worden uitgezonden krijgen waarop ze recht hebben. In dat bestuur zitten vertegenwoordigers van de werkgeversfederatie in de schildersbranche FOSAG in Gouda en de bouwbonden van FNV en CNV namens de werknemers.

Reageer op dit artikel