nieuws

Schilderen achter krimpfolie

bouwbreed Premium

Een polyethyleen krimpfolie is de basis van een nieuwe methode waarmee objecten ke worden ingepakt om bijvoorbeeld weersafhankelijke of milieugevaarlijke werkzaamheden uit te voeren. Wrap-It BV uit Ridderkerk heeft de nieuwe methode uit de Verenigde Staten gehaald en in Nederland geintroduceerd.

Vergeleken met het gebruik van zeilen zijn er diverse voordelen. Door het ontbreken van naden is de afscherming lucht-, water- en stofdicht en kan het klimaat optimaal worden beheerst. De tent is toegankelijk door middel van speciale ritsdeuren en een sluisconstructie. De krimpfolie laat licht door zodat binnenin bij daglicht kan worden gewerkt. Plaatsing van de afscherming geschiedt door zeilen met een afmeting van 7 bij 20 meter rond de steiger te hangen, met een gasvlam de naden aan elkaar te lassen en vervolgens het hele zeil door verhitting met een gasvlam te laten krimpen.

In de krimpfolie op de foto bevindt zich een van de sluisdeuren uit de Roompotsluis die wordt gestraald en geschilderd. Dit werk is inmiddels gereed. De afscherming met een hoogte van 15 meter, een breedte van 8 meter en een lengte van 25 meter werd door Wrap-It in twee dagen aangebracht.

Volgens de leverancier is het systeem ongeveer eenderde goedkoper dan systemen met conventionele zeilen.

De krimpfolie wordt eenmalig gebruikt. Na gebruik kan het worden aangeboden ter recycling.

Reageer op dit artikel