nieuws

Kabinet stelt besluit Maasvlakte weer uit

bouwbreed Premium

Het Kabinet neemt voorlopig geen besluit over de aanleg van een Tweede Maasvlakte. Het ministerie van Financien is er vooralsnog niet van overtuigd dat de miljardeninvestering in de Rotterdams haven noodzakelijk is. Dat was de uitkomst gisteren van een informeel overleg tussen de betrokken departementen. Betrouwbare bronnen in Den Haag verwachten dat het Kabinet pas na het zomerreces een besluit zal nemen.

Het Kabinet worstelt al geruime tijd met de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam wil de komende decennia 2000 hectare aanleggen met alle benodigde havenfaciliteiten. Het Centraal Planbureau heeft het Kabinet daarentegen geadviseerd hooguit vijfhonderd hectare aan te leggen, zonder havenfaciliteiten. Met de Tweede Maasvlakte is een bedrag gemoeid van tussen de f. 3,5 en f. 7,5 miljard, afhankelijk van de grootte en de uitvoering. Financien wil ook dat het Kabinet de alternatieven voor de Maasvlakte nog eens bekijkt.

Reageer op dit artikel