nieuws

Handleiding voor het bouwen met stroleem

bouwbreed Premium

Leembouw Nederland te Amsterdam geeft een handleiding uit over het bouwen van een strolemen huis.

De inhoud is eenvoudig en overzichtelijk. De informatie is niet alleen bedoeld voor geinteresseerde leken, maar ook voor de professionele aannemer. Er wordt bijvoorbeeld uiteengezet hoe de materialen op de bouwplaats moeten worden opgeslagen, welke details toegepast ke worden en hoe het materiaal moet worden verwerkt. De handleiding biedt kengetallen voor onder andere de soortelijke massa, warmte-isolatie, luchtgeluidisolatie en brandwerendheid. Stroleem is onbrandbaar en gestuct plafond van leem laat pas los na twee uur en vijf minuten, volgens een onderzoek van TNO Bouw. In het boekje staat ook een aantal foto’s van gebouwen, die met stroleem zijn uitgevoerd.

‘Stroleem, korte handleiding voor de bouw van een strolemen huis’ kost f. 24,95 en is te bestellen bij E. Vermue, tel./fax 020 6652266.

Reageer op dit artikel