nieuws

Frezen van asfalt mag alleen nog volgens wafelpatroon

bouwbreed

Rijkswaterstaat stopt met het gebruik van zwarte wegenverf en zwarte plakstrepen die worden gebruikt om bestaande witte wegmarkeringen tijdelijk onzichtbaar te maken.

Het frezen van asfalt mag alleen nog als dat volgens het zogenoemde wafelpatroon gebeurd.

Het ministerie van V en W heeft deze maatregelen genomen in overleg met de Motorrijders Actie Groep (MAG). De MAG trok aan de bel na het dodelijk verongelukken in juni vorig jaar van twee motorrijders op de A27. Ze slipten over een zwart geschilderde markeringsstreep. Rijkswaterstaat stapt nu helemaal af van die zwarte tape en voorlopig ook met de zwarte wegenverf.

Frezen mag alleen als dat volgens een bepaald patroon, het wafelpatroon, gebeurt. Rijkswaterstaat is het met de motorrijders eens dat, als de wegmarkering is weggewerkt, dat wegdeel net zo stroef moet zijn als normaal wegdek.

Reageer op dit artikel