nieuws

Extra licht hijsframe voor kraanschip Svanen

bouwbreed Premium

Dinsdagmorgen werd de laatste hand gelegd aan het schilderwerk. ’s Middags is de constructie vanuit Rotterdam verscheept naar Zweden, bestemd voor de bouw van de zeven kilometer lange brugverbinding met Denemarken.

Het hijsframe is door Huisman-Itrec ontwikkeld en gebouwd in opdracht van het aannemersconsortium Sundlink. Ballast Nedam, eigenaar van de Svanen, zorgt voor de plaatsing van de brugliggers. De moeilijkheid bij de engineering was de hijscapaciteit van de Svanen. Omdat de te hijsen betonnen brugliggers ongeveer 6400 ton wegen en het kraanschip maximaal 8200 kan hijsen, mocht het hijsframe niet meer dan 1800 ton wegen. Aan die voorwaarde kon worden voldaan door te kiezen voor Weldox 700, een speciale hoogwaardige staalsoort. Zodoende kon het gewicht met ongeveer de helft worden gereduceerd.

Reageer op dit artikel