nieuws

Watervanger voorkomt morsen bij aftappen

bouwbreed

Vaillant heeft voor cv-installateurs een ‘Watervanger’ ontwikkeld om geisers en ketels af te ke tappen zonder te morsen. Deze watervanger bestaat uit een metalen frame, dat inklapbaar is en waartussen een pvc-weefsel voor de wateropvang is opgenomen. Door de vorm van de watervanger en de inklapbaarheid kan de installateur in elke situatie het water afvangen van een geiser of ketel bij een onderhoudsbeurt, waarbij het gewenst is de ketel of de geiser te laten leeglopen.

Het frame bestaat uit elektrolytisch verzinkt staal. Met de pvc-zak erin, is het geheel buigzaam en flexibel, maar stevig genoeg om onder extreme omstandigheden te blijven staan. De watervanger van Vaillant BV te Amsterdam heeft een behoorlijk druipoppervlak, van 350 x 174 mm, waardoor morsen vrijwel is uitgesloten. De opvanger heeft ook een inspringend gedeelte om in de weg zittende buizen te omzeilen en toch een optimale wateropvang te garanderen. De watervanger is verder voorzien van een handgreep om het morsen nog verder te beperken. De opvang is bestand tegen temperaturen van -25 tot +75 gr. C.

Tot op heden improviseren installateurs maar wat voor de wateropvang. Zelfs vuilniszakken worden daarbij gebruikt. Dat leidt niet zelden tot scheuren van de zak met als gevolg een waterballet.

Reageer op dit artikel