nieuws

Wallage bepleit meer gemengde bebouwing in oude stadswijken

bouwbreed

Het huidige kabinetsbeleid om de werkgelegenheid in oude stadswijken te stimuleren is niet voldoende. Waar de werkloosheid hoog blijft, zouden nog minder regels moeten gelden en zou nog meer fiscale ondersteuning van investeerders dienen te komen.

Dat zei PvdA-fractieleider Wallage donderdag tijdens de landelijke 1 mei-bijeenkomst van zijn partij in Rotterdam.

Het huidige kabinet heeft in de grote steden zogenoemde kansenzones ingevoerd, wijken met hoge werkloosheid en vaak bedroevende woonomstandigheden. Bedrijven die in dergelijke wijken investeren, hebben minder last van de bureaucratie en ke rekenen op ondersteuning van de overheid.

Dat beleid is volgens Wallage nog niet succesvol genoeg. Om de aantrekkelijkheid voor investeerder te vergroten, is vermindering van de regels en verhoging van de fiscale steun niet voldoende. Ook de bereikbaarheid moet worden verbeterd, zowel per openbaar vervoer als over de weg voor vrachtverkeer. Verder brak Wallage een lans voor meer “gemengde bebouwing” om verloedering van oude wijken te verminderen.

Reageer op dit artikel