nieuws

Vijf ton kosten voor afgeblazen verhuizing voormalig IJkwezen

bouwbreed

Holland Metrology, zoals het verzelfstandigde IJkwezen sinds vorig jaar heet, heeft de afgelopen jaren een half miljoen gulden besteed aan een verhuizing die niet door is gegaan. Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde jaarverslag.

Het geld is opgegaan aan adviesbureaus die het bedrijf, voor 100 procent in handen van de overheid, moesten begeleiden bij de zoektocht naar een nieuw pand. Uiteindelijk is besloten in het bestaande hoofdgebouw in Delft te blijven en enkele belendende gebouwtjes te kopen voor uitbreiding. Daardoor komt het bedrijf toch op een locatie te zitten. Nu zit het verspreid over de stad. De advieskosten van de afgelopen jaren zijn grotendeels ten laste van het resultaat over 1996 gebracht.

Volgens een woordvoerder was een uitgebreide studie noodzakelijk omdat de laboratoriumruimtes aan hoge eisen moeten voldoen. Eventuele nieuwbouw zou f. 60 miljoen hebben gekost.

Reageer op dit artikel