nieuws

Problemen A15 voorlopig onopgelost

bouwbreed

De problemen op de A15 bij Haaksbergen worden voorlopig niet structureel opgelost. Pas op z’n vroegst medio 1998 is de Trajectstudie klaar. Minister Jorritsma denkt dat de weg er niet eerder zal liggen dan in 2006. Dat antwoordt zij op vragen van VVD-Kamerlid Verbugt.

De minister ontkent dat zij in 1992 heeft toegezegd dit probleem via het MIT op te lossen. Begin vorig jaar is een begin gemaakt met een trajectstudie naar de noodzaak van verbetering van de bestaande situatie. Die studie moet halverwege volgend jaar klaar zijn. Een noord-westelijke omleiding rond Haaksbergen maakt onderdeel uit van de analyse.

De gemeente Haaksbergen heeft inmiddels zelf initiatief genomen om de overlast van het onderliggend wegennet via het po Noordsingel op te lossen. De gemeente heeft bij het Rijk verzocht om een bijdrage voor dit project. Op korte termijn zal de minister beslissen over de aanvraag.

Reageer op dit artikel