nieuws

Noord Holland levert kritiek op wijziging artikel-19-procedure

bouwbreed

Gedeputeerde Tielrooij van Noord-Holland schaart zich achter de kritiek van de Raad van State op het wetsvoorstel met betrekking tot de ruimtelijke ordening. Kern van de wet is de zogenoemde artikel-19-procedure een eigen status te geven.

De Raad van State is bang dat dat de samenhang en inzichtelijkheid van het hele planning er niet beter op wordt. De artikel-19-procedure wordt vaak gebruikt. Alleen al in Noord-Holland zo’n 2500 keer per jaar.

De Noord-Hollandse Gedeputeerde vindt dan ook dat verzelfstandiging niet kan zonder achterliggende visie. “Met het doorsnijden van de band tussen artikel 19 en het toekomstige bestemmingsplan voorzie ik ook problemen nu de toepassing van artikel 19 niet is gekoppeld aan de actualiseringsplicht voor bestemmingsplannen.”

Reageer op dit artikel