nieuws

Nederlandse architecten tekenen Chinees eiland

bouwbreed

In opdracht van de Chinese stad Zhuhai werken architecten uit de gehele wereld, onder wie de Nederlanders Ben van Berkel en Rem Koolhaas, aan het ontwerp van een 400 hectare groot kunstmatig eiland. De locatie van het Haishi (Droomstad) gedoopte eiland ligt op enkele kilometers van de Portugese kolonie Macao. Dit denkbeeldige Utopia is voorlopig niet meer dan een studiepo, onder supervisie van de Japanse architect Arata Isozaki.

In de directe omgeving zijn overigens wel recentelijk twee nieuwe vliegvelden gebouwd en is een nieuw financieel centrum voor 650.000 inwoners in ontwikkeling, waarover Isozaki de supervisie voert. Dat moet in 2010 gereed zijn. Dus wellicht wordt Droomstad nog eens werkelijkheid. Hoe Haishi vorm krijgt is op Internet te volgen, want alle communicatie over het plan vindt via Internet plaats (www.nticc.or.jp/special/utopia/).

Reageer op dit artikel