nieuws

Kvaerner Cleveland krijgt meer voet aan Chinese grond

bouwbreed Premium

Het Noors/Britse Kvaerner Cleveland mikt na het verwerven van de order voor de bouw van de Jingyin-brug over de Yangtze op een solide positie op de Chinese markt. “Signalen van Chinese zijde duiden op de realisering van nog vijf tot zes megabruggen in de komende tien tot vijftien jaar”, stelt John Fletcher, Kvaerners regiochef in Azie, in het Noorse dagblad Aftenposten.

Het concern sleepte eerder ook het contract voor de zeer recent geopende Tsing Ma-brug in Hongkong in de wacht. “De Chinezen hebben de bouw daarvan op de voet gevolgd en ik heb de indruk dat ze in hun sas waren met wat ze zagen. Dat werd bevestigd met het Yangtze-contract.” Dit circa f. 320 miljoen vergende po moet al over 28 maanden klaar zijn in verband met de viering van het 50-jarig bestaan van de Volksrepubliek in 1999.

Kvaerner lijfde vorig jaar het Britse bouw- en ingenieursconcern Trafalgar House in. Met name daardoor werd de uitgangspositie voor activiteiten in Oost-Azie aanzienlijk versterkt. De Noors/Britse bundeling is verder op dit ogenblik ook al nauw betrokken bij een reeks poen in Thailand, Indonesie en op de Filippijnen.

Reageer op dit artikel