nieuws

Arbeidsinspectie verscherpt controles in Noord-Limburg

bouwbreed Premium

De Arbeidsinspectie gaat meerdere controles uitoefen bij bouwpoen in Noord-Limburg. Aanleiding is het onderzoek dat het Gewest Noord-Limburg hield in de periode 1994-1996. Na135 bedrijfscontroles werd geconstateerd dat de geldende regels en voorschriften bij een op de vijf bouwplaatsen vaak overtreden werden. Onvoldoende nageleefd worden o.a. de voorschriften aangaande het bouwen van steigers, leuningen en dakrandbeveiliging. In enkele gevallen werd de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

Bij de controles behoren ook de bouwstromen. In de genoemde periode is geconstateerd dat op 6 procent van de bouwplaatsen bodembedreigende afvalstoffen niet correct worden opgeslagen. Bij 7 procent werd het gevaarlijk afval onvoldoende gescheiden. Vijf bedrijven gooiden afvalstoffen als metalen, stenen, hout, glas, papier en karton en pvc op een hoop. Op een van de tien plaatsen werd afval verbrand waarbij gevaarlijke gassen vrijkwamen. Er werden meerdere proces-verbalen opgemaakt.

Reageer op dit artikel