nieuws

Volkenkundig museum Leiden voor 65 miljoen verbouwd

bouwbreed

Het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden wordt de komende drie jaar voor zo’n f. 65 miljoen verbouwd. Het Rijk betaalt daar het grootste deel van. Voor f. 5 miljoen worden nog sponsors gezocht. Bij de verbouwing zullen de bestaande expositieruimten een doorloop krijgen naar de nu nog leegstaande vleugels van het museumgebouw aan de Steenstraat. Bovendien komen er door het verwijderen van wanden en vloeren grotere en overzichtelijke tentoonstellingszalen.

Dat alles leidt er toe dat het museum vanaf het jaar 2000 twee keer zoveel zaalruimte zal hebben. Hierdoor is het mogelijk een groter deel van de collectie te exposeren en ke ook tijdelijke exposities komen.

Tijdens de verbouwing blijft steeds een deel van het museum open voor het publiek. Afgelopen donderdag zijn de werkzaamheden officieel begonnen.

Reageer op dit artikel