nieuws

Streep door gepland recreatiecomplex in Hellendoorn

bouwbreed Premium

Een streep door de rekening van poontwikkelaar Tadema Po BV uit Leeuwarden. Zo kan het besluit van rechter D. Dolman worden omschreven in een kwestie rond een recreatiecomplex aan de Ossenkampweg in Hellendoorn. Op grond van het voor het gebied rond deze weg opgestelde bestemmingsplan ke ter plaatse recreatiewoningen worden gebouwd. Voordat de gemeente daarvoor een bouwvergunning kan verlenen, moet er eerst een zogenoemd Uitwerkingsplan rechtsgeldig zijn, waarin exact staat waar welke woning moet komen.

Lange tijd treuzelde de gemeente met de afronding van het Uitwerkingsplan. Kort geleden kwam het dan toch gereed. Maar nu kan er nog niets gebeuren. Dit is het gevolg van de procedure die de familie Heetkamp heeft aangespannen. De familie heeft eigendommen in en rond het ontwikkelingsgebied en zijn tegen de komst van de geplande 150 recreatiewoningen. Daarom hebben zij rechter Dolman van de Raad van State verzocht het Uitwerkingsplan te schorsen.

Dolman heeft nu dat verzoek gehonoreerd, hetgeen inhoudt dat de gemeente nog geen bouwvergunningen kan verlenen. Over enige weken volgt de schriftelijke motivatie.

Reageer op dit artikel