nieuws

Renovatie grootste mobiele schaar

bouwbreed Premium

Bij Svedala Componenta in Coevorden wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de stick van de grootste schrootschaar ter wereld, de LaBounty MSD 142.

Het betreft hier een complete revisie van een in 1989 door LaBounty gebouwde MSD 142 schrootschaar, die nu in gebruik is bij het vooraanstaande Belgische sloopbedrijf NV de Paepe uit Gent. Componenta tekent hier voor het ontwerpen en bouwen van het schaarlichaam. Bakker Staal uit Ridderkerk neemt de mechanische bewerkingen en het samenlassen van stick en schaarbek voor zijn rekening.

De MSD 142 heeft een eigen gewicht van 25 ton, een bekopening van 1700 mm en de schaar heeft een knipkracht van 3000 ton. In het werk zal de schrootschaar worden gebouwd aan een hydraulische graafmachine van het merk Liebherr van het type 994. Deze machine heeft een eigen massa van 200 ton.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden krijgt men een goed beeld van het enorme formaat van deze schrootschaar.

Reageer op dit artikel