nieuws

Railinfra-budget Noorwegen omhoog

bouwbreed Premium

Het nieuwe vierjarenplan in Noorwegen voor de aanleg en het onderhoud van het wegen- en spoorwegennet voorziet in een hogere prioriteit voor de railinfrastructuur en het openbaar vervoer in het algemeen. Vanaf 1998 tot en met 2001 wil het verkeersministerie hieraan 17,7 miljard kronen ( – 5 miljard) gaan besteden. Dat is ruim f. 500 miljoen meer dan in de periode die dit jaar afloopt.

De wegensector krijgt in totaal 38,6 miljard kronen (ruim f. 11 miljard) tegenover in ’94-’97 bijna 40 miljard ( – 11,6 miljard). Het nieuwe bedrag laat in de opzet van verkeersminister Sissel Roenbeck nauwelijks ruimte voor de aanpak van nieuwe poen, maar dient in hoofdzaak te worden aangewend voor onderhoud en reeds begonnen aanleg.

Reageer op dit artikel