nieuws

Provincies laten betekenis luchthaven Flevoland onderzoeken

bouwbreed

De provincies Groningen, Drenthe, Flevoland, Friesland, Overijssel en Utrecht gaan een studie laten uitvoeren naar de sociaal-economische betekenis van een mogelijke luchthaven in Flevoland als satelliet van Schiphol.

De provincies achten inzicht in de maatschappelijke betekenis van zo’n luchthaven nodig om partij te ke zijn in de discussie over de toekomst van de Nederlandse luchtvaart infrastructuur (TNLI).

De noordelijke provincies hebben in de discussies rond een tweede luchthaven al laten blijken voorstander te zijn van Flevoland als vestigingsplaats.

Zij verwachten daarvan een uitstraling richting noordelijke provincies. In het onderzoek zal overigens een belangrijke vraag zijn welke bijdrage een luchthaven in Flevoland kan leveren aan het versterken van de sociaal- en ruimtelijk-economische ontwikkeling van het gehele land.

Reageer op dit artikel