nieuws

Limburg heeft ruimte voor bouw 1300 vakantiebungalows

bouwbreed

In Midden-Limburg bestaan plannen voor de bouw van 1300 vakantiebungalows. Het gros ervan, een aantal van 1075, concentreert zich rond de voormalige grintgaten (Maasplassen).

Maasplassen Exploitatie bereidt in opdracht van Aqua Terra, eigenaresse van de Maasplassen, de bouw voor van 1040 vakantiewoningen die niet permanent bewoond mogen worden. Deze moeten verrijzen in Stevensweert, Panheel, Thorn, Roermond en Swalmen. Vervolgens worden in Asselt 100 drijvende woningen gebouwd. In het nieuwe park Porta Isola te Stevensweert wordt binnenkort aangevangen met de bouw van de eerste 35 huizen. Hier is ruimte voor 200 bungalows.

Aan de Boschmolenplas in Heel komen 400 bungalows, in de Groeskamp in Thorn staan 270 bungalows gepland. Aan de Kop de Hatenboer in Roermond is ruimte voor 70 bungalows, VROM moet hiervoor nog toestemming geven.

Verder staan vakantiewoningen gepland in Heelderven (80), manege de Leistert in Roggel (50), Oolderhof in Roermond (35) en Posterparc in Posterholt (76). In het Duitse Bruggen, vlak over de grens bij Swalmen, is een grootschalig park gepland met 600 bungalows. Ook in het Duitse Rotenbach, even over de grens bij Vlodrop worden plannen uitgewerkt voor 250 tot 300 bungalows.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels