nieuws

Koolhaas ontwerpt kanselarij in Berlijn

bouwbreed

Rem Koolhaas van het architectenbureau O.M.A. ontwerpt voor het ministerie van Buitenlandse Zaken de nieuwe kanselarij van de Nederlandse ambassade in Berlijn. Het gebouw komt in het centrale stadsdeel Mitte. De oplevering is voorzien in 2001.

De keuze voor Koolhaas, gemaakt in overleg met Rijksbouwmeester prof.ir. Wytze Patijn, is de uitkomst van een selectie overeenkomstig de Europese regelgeving. Het bouwmanagement berust bij de Dienst Gebouwen Buitenland van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het complex bestaat uit een kanselarij (het kantoor van de ambassade), een viertal woningen en een ondergrondse parkeergarage. Het te realiseren bouwoppervlak bedraagt ongeveer 5000 vierkante meter. De verhuizing van de Ambassade van Bonn naar Berlijn, geschiedt gelijktijdig met de vestiging van de Duitse regering in Berlijn in 1999. Van die tijd tot de oplevering van de nieuwe kanselarij in 2001, wordt voor de Ambassade in tijdelijke huisvesting voorzien.

Reageer op dit artikel