nieuws

Jorritsma verwacht veel van rail-technologie

bouwbreed Premium

Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat verwacht veel van nieuwe rail-technologieen in de strijd tegen congestie op de wegen. Tijdens de opening van de Rail-Tech Holland in Utrecht zei de bewindsvrouwe dat door nieuwe technologieen de capaciteit van het bestaande spoorwegennet beter kan worden benut. “Het gebruik van nieuwe technologieen past in mijn beleid waar eerst gekeken wordt naar betere benutting van de infrastructuur en dan pas naar de bouw ervan.” Op de Rail-Tech die ook morgen nog open is, presenteren 88 bedrijven zich en worden een aantal grote poen als de Betuweroute en de HSL-Zuid getoond. Zo krijgen bezoekers langs een door Strukton gebouwde zeventig meter lange spoorbaan uitleg over een spoorwaarschuwingssysteem van Safetrack.

Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel