nieuws

Faillissementen nemen in de eerste maanden van ’97 toe

bouwbreed Premium

Het aantal faillissementen in ons land is het eerste kwartaal dit jaar gestegen met 11 procent ten opzichte van dezelfde periode in 1996. In totaal gingen 1535 bedrijven en particulieren over de kop.

Dat heeft Dun en Bradstreet, ’s werelds grootste aanbieder van krediet- en handelsinformatie, bekend gemaakt. Vooral kleine ondernemingen moesten er in de eerste drie maanden aan geloven. Bij bedrijven met een tot vier werknemers bedroeg de stijging 26 procent vergeleken met 1996.

Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg de toename over de hele linie 3,7 procent. Van de 1535 uitgesproken faillissementen betrof het in 419 gevallen particulieren, 403 eenmansbedrijven, 608 besloten vennootschappen, 65 vof’s en zeven buitenlandse filialen. Gemeten naar de te periode in 1996 is het aantal buitenlandse filialen dat in ons land failliet ging sterk afgenomen: van 22 naar zeven.

De provincie Zuid-Holland was de eerste drie maanden evenals vorig jaar koploper met 374 faillissementen. Noord-Holland en Noord-Brabant volgden met 283 en 220. Amsterdam en Den Haag kenden een stijging, terwijl Rotterdam een daling vertoonde.

Reageer op dit artikel