nieuws

Eerste modules van Arbohandboek transport

bouwbreed Premium

Bij NIA TNO te Amsterdam zijn de eerste drie modules verschenen van het Arbohandboek Transport, Op- en Overslag. Het boek is geschreven door het Haagse adviesbureau VHP, adviseurs in ergonomie en rendement in opdracht van BGZ Wegvervoer.

In deze uitgave wordt brede informatie gegeven over arbeidsomstandigheden en praktijkgerichte oplossingen aangedragen bij de bouw en verbouw van bedrijfsruimten en werklocaties. In Transport, Opslag en Overslag is de informatie per onderwerp in overzichtelijke modules gebundeld. Inmiddels zijn de eerste drie modules verschenen. De eerste begint met een korte inleiding op het bouwproces bij nieuw- en verbouw gevolgd door een toelichting op de minimum eisen en het verder verbeteren van de werkomstandigheden in kantoor en werkplaats. De tweede formule geeft in het kader van nieuw- of verbouw en inrichting per arbo-onderwerp een overzicht van de wettelijke verplichtingen en maatregelen die dienen te worden genomen op basis van de arbowet, regelgeving en normen. Integraal zijn opgenomen relevante artikelen uit het Arbobesluit. De derde module beschrijft de “Arbeidsomstandigheden in de loods”. Hierin zijn allerlei bouwtechnische inrichtingsaspecten en voorzieningen in overslag- en distributiecentra te lezen.

Dit jaar zullen nog meerdere modulen gaan verschijnen. Informatie over dit Arbohandboek is te verkrijgen bij NIA TNO Klantenservice, Amsterdam (020 – 5498404).

Reageer op dit artikel