nieuws

Beugel met een schroef aan twee kanten te monteren

bouwbreed

Van Walraven heeft een nieuwe Gewa beugel type 417 ontwikkeld en op de markt gebracht, waarmee het gemakkelijker is rioleringen en hemelwaterafvoeren vast te zetten. In plaats van twee boutjes is er nog maar een vast te draaien. Dat kan naar keuze gebeuren met behulp van een kruiskopschroef dan wel een conventionele schroef.

Een voordeel van deze beugel is, dat hij (omdat hij slechts met een schroef is vast te zetten) ook op moeilijk bereikbare plaatsen is aan te brengen. De beugel van Handelsonderneming Gebr. van Walraven BV te Mijdrecht is ook goed te gebruiken bij het monteren van leidingschachten. Een ander voordeel van deze 417-beugel is, dat door de Rota-klem om te keren, de beugel aan twee kanten is te benaderen voor het vastzetten. Dat is afhankelijk van het feit of de beugel beneden of boven het hoofd moet worden gemonteerd. De Rota-klem is voorzien van een ringetje. Door dit ringetje te verwijderen is de beugel te fixeren. Desgewenst is de beugel te voorzien van een rubberen inlegring. De beugel is leverbaar in elektrolytisch verzinkte, thermisch verzinkte en roestvaststaal uitvoering. Ze hebben diameters van 40 mm oplopend tot 125 mm. De beugels zijn 20 mm breed.

Reageer op dit artikel