nieuws

Aanvankelijk wisselvallig weer

bouwbreed

De laatste dagen van april heeft het weerbeeld een wisselvallig karakter. Het wordt namelijk bepaald door een lagedrukgebied boven het zuiden van Scandinavie. Op Koninginnedag is niet uitgesloten dat het enige tijd regent. Rond een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje trekt een volgend storingsgebied naar de Noordzee. Of het de hele dag regent is twijfelachtig. De ‘oranjeregens’ zijn een voorbode van zachter weer. Voor begin mei wordt gezinspeeld op temperaturen tot ruim 20 gr. C. Deze ontwikkelingen staan echter haaks op eerdere berekeningen.

Regio Noord: Half tot zwaar bewolkt en eerst nog regen of een bui. Later opklaringen. Vrij krachtige, in het Waddengebied krachtige tot harde noordwestenwind. Maximumtemperaturen 11 gr. C.

Regio Oost: Vrij veel bewolking en aanvankelijk kans op regen. Later opklarend. Matige noordwestenwind, maxima rond 11 gr. C.

Regio Zuid: Meer opklaringen. Matige, in Zeeland vrij krachtige noordwestenwind. Temperaturen oplopend tot 12 gr. C.

Regio West: Aanvankelijk nog enkele buien. Later meer opklaringen. Aan de kust staat een krachtige noordwestenwind en het wordt maximaal 11 gr. C.

maandag zon onder: 21.00 uur dinsdag zon op: 6.12 uur

Reageer op dit artikel