nieuws

Vrijdragende verhoogde vloer van lichtbeton is zeer stabiel

bouwbreed Premium

Poll Inter Floors BV te ‘s-Hertogenbosch importeert de S-Floor in de Benelux. Het is een verhoogde vloer met lichtbetonnen tegels. Hoewel het gaat om vrijdragende elementen op losse stalen dragers, is de vloer toch zeer stabiel. De dragers zijn in hoogte verstelbaar, zodat ook bij een ongelijke ondervloer de stabiliteit van de constructie is verzekerd. De lichtbetonnen elementen zijn met staal en glasvezel gewapend en ke een gespreide belasting van 30.000 Newton per vierkante meter en een puntbelasting van 5000 Newton dragen.

De S-vloer is in drie varianten verkrijgbaar. Type A is een kale vloer met elementen die op vijzels worden geborgd. Op de verhoogde vloer worden tapijttegels gelegd. Bij type C worden de elementen niet geborgd, maar er los opgelegd. Deze vloerpanelen ke worden afgewerkt met tapijt, marmoleum, parket of marmer. Type V tenslotte bestaat uit lichtbeton, waarin graniet- of marmergranulaat als toeslagmateriaal is gebruikt. De bovenzijde van de elementen is gepolijst, zodat er geen vloerbedekking meer nodig is. Volgens Poll Inter Floors is dit type verhoogde vloer zeer geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeld bij de entree van kantoorgebouwen.

Reageer op dit artikel