nieuws

Personalia Ing. P.B.M. Spijkers: hoofd productie Moes utiliteitsbouw

bouwbreed

“De stap van coordinerend aannemer naar ontwikkelaar is klein. Vandaar dat steeds meer bouwbedrijven ertoe overgaan om zelf hun poen te ontwikkelen en uit te voeren.” Dat zegt ing. P.B.M. Spijkers (43), die onlangs in dienst trad als hoofd productie van Moes Utiliteitsbouw in Zwolle. Hij volgt ing. H.J.J. Beekman op, die elders een directiefunctie heeft aanvaard.

Ook Moes zal, op het vlak van de U-bouw, in de toekomst zelf de ontwikkeling ter hand gaan nemen. Spijkers: “De plannen hiervoor worden nu gemaakt. In de woningbouw ontwikkelt het bedrijf al zelf. De stap om dat ook in de utiliteitsbouw te doen is in feite heel logisch. De aannemer wordt binnen het bouwproces steeds meer een coordinator, die ervoor moet zorgen dat de werkzaamheden van contractpartners als installateurs en andere specialisten, goed en op tijd worden uitgevoerd. Je bent dan als aannemer nog maar een klein stapje verwijderd van poontwikkeling, zij het dat je risico moet ke en willen dragen.”

Spijkers voorziet om die reden dat er verdere schaalvergroting zal optreden waardoor het aantal bouwbedrijven zal afnemen. “Je ziet nu al dat heel wat kleine bedrijven worden geannexeerd door de grote.”

Toch zijn er volgens Spijkers ook voor het kleinere bedrijf mogelijkheden om te ontwikkelen. “Het gaat dan natuurlijk wel om kleinere poen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels