nieuws

In juni begint aanleg Utrechtse busbaan

bouwbreed

De gemeente Utrecht begint al in juni van dit jaar met de aanleg van de vrije busbaan door het centrum. De baan, die f. 160 miljoen kost, gaat het Centraal Station verbinden met het universiteitscentrum De Uithof.

Deze week stuurt Rijkswaterstaat haar advies over de rijkssubsidie van f. 160 miljoen aan minister Jorritsma van Verkeer. De gemeente gaat er vanuit dat dit advies positief is. Over zes tot acht weken neemt de minister haar besluit. Eind juni wil de gemeente beginnen met de aanleg van het eerste gedeelte van de baan, in de Lange Viestraat.

De aanleg verloopt verder gefaseerd. Volgens de gemeente begint de aanleg van het volgende deel naar De Uithof in het voorjaar van 1998. Nog later volgt het laatste stuk, tussen het station en de Lange Viestraat. Dat gedeelte wordt aangepakt in combinatie met de vernieuwing van het Utrechtse centrum. Ongeveer in 2000 moet de busbaan klaar zijn.

Reageer op dit artikel