nieuws

Groen licht voor uitbreiding Nijenhuis

bouwbreed

De Rijksdienst Monumentenzorg heeft het licht op groen gezet voor het omstreden uitbreidingsplan van museum/kasteel Het Nijenhuis in Wijhe.

Ook het Overijsselse welstandstoezicht Het Oversticht is akkoord. Bewoners uit de omgeving van het kasteel verzetten zich hevig tegen de plannen van architect Gunnar Daan. Ze vrezen dat het landelijk karakter verloren gaat.

De Nederlandse Kastelenstichting heeft eveneens bezwaren, maar is niet pertinent tegen het plan. Het laatste woord is nu aan de monumentencommissie van de gemeente Wijhe, die naar verwachting op 1 april een beslissing neemt.

Het nieuwbouwplan van 600 m2 voorziet in de aanleg van een ovaalvormige, ondergrondse expositieruimte aan de achterzijde van het kasteel.

Een open brug over de slotgracht, tussen kasteel en paviljoen, vormt de verbinding tussen oud- en nieuwbouw. Afhankelijk van de behandeling van te verwachten bezwaarschriften tegen de plannen start nog dit jaar de uitbreiding van Het Nijenhuis.

Reageer op dit artikel