nieuws

Gooise corporaties bouwen in Almere

bouwbreed

De Gooise woningbouwcorporaties Patrimonium Hilversum en Bussum gaan 750 huurwoningen bouwen in Almere. Een corporatie in Almere, Goede Stede, gaat de woningen verhuren. Het is de eerste keer dat woningbouwverenigingen grootschalig bouwen in een andere gemeente.

De Gooise corporaties hebben voldoende middelen om betaalbare huurwoningen neer te zetten. In Almere komen ze geld tekort. Het nu getekende convenant tussen de drie corporaties komt erop neer dat Patrimonium Hilversum en Bussum voor eigen rekening in Almere woningen gaan bouwen met een huur van ongeveer 750 gulden per maand. Op deze manier ke de Gooise woningbouwverenigingen indirect de druk op hun eigen woningmarkt verminderen. Goede Stede Almere krijgt over vijftien jaar de kans om de woningen over te nemen.

Reageer op dit artikel