nieuws

Gevelbekledings- profiel met het uiterlijk van rabatdeel

bouwbreed

Werzalit AG en Co. te Oberstenfeld in Duitsland brengt een verbeterd gevelbekledingsprofiel op de markt. Het heeft het uiterlijk van een rabatdeel, omdat het in doorsnede naar boven taps toeloopt. Het kan alleen horizontaal worden toegepast. Aan de onderkant is het profiel 18 mm dik, aan de bovenzijde 10 mm.

De profielen zijn gemaakt van hout, dat wordt geperst met hoogwaardige harsen. Daardoor ontstaat een duurzaam materiaal, bestand tegen de invloeden van weer en wind, en stoot- en vormvast. Op het geperste hout is een laag phenolfolie aangebracht. De profielen zijn afgewerkt met zuiver acrylaat in veel verschillende kleuren. Ze zijn geen vervanging van de bestaande Colorpan gevelprofielen, maar een uitbreiding van het leveringsprogramma.

De rabatprofielen worden op de markt gebracht onder de naam ‘Werzalit Color Bevelsiding’ type 152. Ze zijn 3660 mm lang en 172 mm hoog. Bij de profielen horen een aantal aansluitprofielen van aluminium en kunststof, een speciale acrylaatlak voor het afwerken van zaagkanten, bijwerken van beschadigingen en kleuren van aansluitprofielen. De rabatprofielen zijn even eenvoudig te bevestigen als de andere producten van Werzalit, met bijbehorende roestvrij stalen schroeven. De profielen sluiten op elkaar aan met behulp van een liplas, met een naad van 5 tot 6 mm. Ze worden op rachels bevestigd. Werzalit levert behalve profielen voor de bekleding van gevels ook vensterbanken, dakranden en andere producten.

Reageer op dit artikel