nieuws

Correctieblad

bouwbreed

Het Nederlands Normalisatie-instituut (NNI) heeft een blad gepubliceerd met correcties op het derde ontwerp NEN 3975/C1 ‘Vulstoffen voor bitumineuze mengsels – Definitie, indeling, eisen en keuring’. In het blad wordt voor de bepaling van het gehalte aan hydroxide in vulstof een vermenigvuldigingsfactor voorgeschreven. Die wordt echter in het normontwerp, ten onrechte, niet gegeven. De factor moet worden toegepast op het resultaat van berekeningen van het gehalte aan calciumoxide (CaO) en calciumhydroxide {Ca(OH)2} volgens de norm NEN-EN 4592: 1995.

De nu gepubliceerde correctie geldt zowel voor hydroxide dat afkomstig is van luchtkalk als voor hydroxide afkomstig van hydraulische kalk.

Het correctieblad is te bestellen bij de afdeling Verkoop van het NNI te Delft.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels