nieuws

Bodemsaneringsbedrijf ontslaat directeur

bouwbreed Premium

De directeur van Broerius Bodemsanering BV in Barneveld is op non-actief gesteld en zal worden ontslagen. Dat heeft de hoofddirectie van het grondverwerkingsbedrijf besloten, nadat gebleken is dat het bedrijf milieuvergunningen heeft overtreden en gerommeld heeft met de administratie.

Tegen het bedrijf loopt al sinds oktober 1996 een justitieel onderzoek. Gebleken is dat Broerius 17.000 ton met kwik en cyanide vervuilde grond uit Dortmund heeft geaccepteerd voor verwerking, terwijl dat volgens de vergunning niet mocht. Bij de verwerking van een klein deel van deze grond is teveel kwik en kwikachtige stof in de lucht gekomen. Broerius probeerde de verwerking van de grond in de administratie te verbergen.

Niet bekend

De bestuursrechtelijke maatregelen die de provincie aangekondigd heeft blijven wel van kracht. Zo hangen het bedrijf dwangsommen tot een maximum van vier miljoen gulden boven het hoofd. Broerius moet de vervuilde Dortmundse grond die nog in een opslaghal op het bedrijfsterrein ligt binnen drie maanden afvoeren en onmiddellijk maatregelen nemen om verdere uitstoot van kwik tegen te gaan.

Reageer op dit artikel