nieuws

VSO Ekkersbeek wint koperprijs

bouwbreed

De VSO Ekkersbeek te Eindhoven is winnaar geworden van de wedstrijd voor het werken met koper, die werd gehouden door de European Copper Plumbing Promotional Campaign (ECPPC) in samenwerking met de Vereniging van Scholen voor Installatietechniek (VSI). Dat werd bekend gemaakt tijdens de Internationale Bouwbeurs te Utrecht.

In totaal hebben dertig scholen een werkstuk ingezonden. De VSO Ekkersbeek kreeg de prijs voor een bloem, met een spinnenweb en een spin in het midden. Het werkstuk is samen met de andere inzendingen te zien in hal 7 van de Jaarbeurs.

De prijs werd namens de ECPPC, een actie die gedragen wordt door alle Europese fabrikanten van koperen buizen, uitgereikt door P. van Roer, directeur van HME Nederland BV te Drunen. Hij legde uit, dat het doel van de wedstrijd is aandacht te vragen voor het gebruik van koper in de bouwwereld.

Het is de eerste keer dat de ECPPC in Nederland een wedstrijd voor scholieren heeft gehouden. De werkstukken werden zowel op kunstzinnigheid als vaktechniek beoordeeld. Ze werden samengesteld uit koperen bladen, draden en buizen. De toegepaste technieken waren onder andere buigen, hard en zacht solderen, en het maken van aftakkingen en andere verbindingen.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van f. 5000. Die zal worden besteed aan de aanschaf van nieuwe apparatuur voor de VSO Ekkersbeek.

Reageer op dit artikel