nieuws

Verzekerde garantie voor gelijmde baksteen

bouwbreed

Verzekerd Keur heeft gisteren op de stand van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB) het eerste garantiecertificaat uitgereikt voor een gelijmde bakstenen gevel. Bouwgroep Ouwe Gouwe uit Gouda en metselbedrijf Van Berkum uit Deventer ontvingen het certificaat voor het verlijmen van de baksteen bij de bouw van een bedrijfsruimte met vijf koopwoningen aan de Wittevrouwensingel in Utrecht. Het complex is ontworpen door architectenbureau Sluijmer en Van Leeuwen uit Utrecht.

De verzekerde garantie geldt voor een periode van tien jaar en betreft de baksteenconstructie op het punt van de constructieve veiligheid en de vorstbestendigheid van de lijmmortel. De verzekerde garantie wordt verstrekt aan poen waarin bakstenen van een van de leden van KNB zijn verwerkt met de lijmmortel van Ankerplast en de lijmapparatuur van Elbo.

Een metselbedrijf dat lid is van de Aannemers Vereniging Metselwerken en de SVB-cursus ‘Verlijmen van baksteen’ heeft gevolgd moet voor de uitvoering zorgen wil een po voor de garantie in aanmerking komen.

Reageer op dit artikel