nieuws

Vereniging propageert wonen boven snelweg

bouwbreed

Mensen die in de nabije toekomst graag boven een snelweg willen wonen, richten volgende week in Amsterdam een vereniging op.

Volgens een van de initiatiefnemers, het Groenen-raadslid R. van Duijn, zijn er steeds meer liefhebbers die de voordelen beginnen in te zien van wonen boven een verkeersader. “Van die weg merk je niks, maar je woont wel mooi midden in de stad.”

Andere steden in Europa en de Verenigde Staten hebben veel ervaring met bouwen boven snelwegen. Sommige van de nieuwe woonwijken zijn ware oases van groen en rust. Amsterdam bouwt in Bos en Lommer boven de A10 en heeft plannen om dat ook over een traject van twee kilometer langs de Zuidas te doen. Het Zuidasgebied is zeer in trek bij het bedrijfsleven. Ruimte voor veel uitbreiding ontbreekt, terwijl de ringweg een forse barriere dwars door het gebied vormt. Ondergrondse aanleg kost f. 1,9 miljard, maar levert grote mogelijkheden op voor de bouw van kantoren en huizen.

Tijdens de oprichtingsvergadering, die op maandag 24 februari plaatsvindt, houden onder meer de architecten A. Breed en H. Davidson een inleiding. Prof. A. Heertje spreekt over de economische aspecten van het bouwen en wonen boven snelwegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels