nieuws

Smilde krijgt toch een nieuw centrum

bouwbreed

Na zes jaar heeft Smilde eindelijk zicht op een nieuw centrum. Het Gemeentebestuur ging onlangs akkoord met het ‘Centrumplan Smilde’. De uitvoering gaat de gemeente f. 3,2 miljoen kosten, waarvan 1,5 miljoen zal opgaan aan bodemsanering aan de Veenhoopsweg.

Op de nu nog vervuilde grond van een voormalige bouw- en garagebedrijf komt een 2000 vierkante meter groot winkelcentrum. Zo’n 1000 vierkante meter is bestemd voor het nu nog enkele honderden meters verderop gelegen C1000. Deze vrijkomende locatie is bestemd voor (naar alle waarschijnlijkheid gestapelde) woningbouw.

Het plan voorziet verder in een herinrichting van de A.M. Sorgstraat. De gemeente onderzoekt nog de mogelijkheden van een ontsluitingsweg van deze straat naar het winkelcentrum.

Voor het plan ging de gemeente een samenwerking aan met Vastgoed De Friese Wouden uit Drachten, Hesdal te Eext en het plaatselijke Aannemingsbedrijf Voogt.

Nog dit jaar zullen de plannen nader worden uitgewerkt en zal een begin met de bodemsanering worden gemaakt. Verwacht wordt dat in het voorjaar van 1998 de bouw van de winkels kan aanvangen. Voor de woningbouw is voorjaar 1999 de startdatum.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels