nieuws

RPF legt zich nog niet neer bij brug Kampen

bouwbreed

De RPF-fractie in de Tweede Kamer legt zich vooralsnog niet neer bij het oordeel van minister Jorritsma (Verkeer) om af te zien van de bouw van een tunnel onder de IJssel bij Kampen. In een oproep aan de andere Kamerfracties stelt de RPF dat de wens van Jorritsma voor een brug nog een nadere politieke discussie behoeft. – Ik zou de Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat willen voorstellen de conclusie van de minister vooralsnog niet tot de hare te maken – , schrijft RPF-woordvoerder Stellingwerf. Hij wil dat de Kamer een oordeel over brug of tunnel uitstel totdat het kabinet met algemene normen komt die duidelijkheid moeten scheppen over de financiele bijdragen die het Rijk kan geven bij de aanleg van infrastructuur.

Zo – n – afwegingskader – is aangekondigd door het kabinet om de almaar voortdurende, verhitte discussies in de Kamer over infrastructuur in betere banen te leiden. Jorritsma wil intussen vasthouden aan een overspanning over de rivier. Een tunnel, die veel duurder is, wilde zij wel overwegen als de provincie of de gemeente Kampen een aanvullende financiering konden rondkrijgen. Daarvan is Jorritsma echter niets gebleken, zo schreef ze eerder deze week aan de Kamer.

Na het reces zal de kwestie-Kampen aan de orde komen tijdens een vergadering van de Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Reageer op dit artikel