nieuws

Rotterdam houdt vast aan verhuizing Sparta

bouwbreed

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam houdt vast aan een verhuizing van de voetbalclub Sparta uit de wijk Spangen. Dat blijkt uit het definitieve voorstel van B en W aan de gemeenteraad. Het college stelt twee nieuwe locaties voor: aan het Giessenplein (bij industrieterrein Spaanse Polder) of in de Alexanderpolder. Donderdag bespreekt de raad het voorstel.

Tijdens een eerdere behandeling in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening bleek dat een meerderheid van de politieke partijen in de Rotterdamse raad vindt dat Sparta in Spangen moet blijven. Zij vrezen dat Spangen een te grote klap krijgt als de club en het stadion verdwijnen. Er zijn in het verleden al vele miljoenen geinvesteerd om Rotterdam-west weer leefbaar te maken. De gemeente kan het niet maken om ook weer miljoenen uit te geven om Spangen op achterstand te zetten, zo vinden de partijen. Het college is bereid zes tot tien miljoen mee te betalen aan de verhuizing.

Reageer op dit artikel