nieuws

Nieuwe Friese veemarkt vergt f. 20 miljoen

bouwbreed

De bouw van de veemarkthal die op de plaats van de afgebrande voormalige Frieslandhal moet verrijzen zal circa f. 20 miljoen vergen. Van Wijnen Noord uit Gorredijk hoopt binnen twee maanden met de herbouw te ke aanvangen; een en ander is nog afhankelijk van het tijdstip waarop de milieu- en bouwvergunningen worden afgegeven.

De nieuwe hal krijgt een oppervlakte van 15.000 tot 20.000 m2 en is aanzienlijk kleiner dan de verloren gegane hal (30.000 m2). Het is de bedoeling dat de vervangende nieuwbouw komend najaar in gebruik wordt genomen. Om het verkeer naar de veemarkt in goede banen te leiden zullen de nodige infrastructurele aanpassingen worden gedaan, waaronder een verkeersovergang over de spoorlijn Leeuwarden-Stiens. Achter het FEC staan nog een evenemententerrein en een parkeerplaats gepland.

Reageer op dit artikel