nieuws

Maastricht ontlast binnenstad

bouwbreed

In het grensgebied Eijsden/Maastricht is een megadiscotheek voor 3000 bezoekers, een busoverstapplaats en een (Park and Ride) parkeerplaats gepland voor 1500 auto’s. De bouw vergt een investering van f. 20 miljoen en moet komend voorjaar aanvangen.

Tegen het betreffende bestemmingsplan, waarin tevens bedrijfsruimte is opgenomen, zijn tal van bezwaren ingediend door natuurorganisaties, fruittelers en agrariers. Deze werden door de gemeenten Eijsden en Maastricht verworpen.

De parkeerplaats is bedoeld om het MECC en de Maastrichtse binnenstad te ontlasten. Tevens is er een transferium voor busreizen naar het buitenland. ’s avonds zijn er 1200 parkeerplaatsen beschikbaar voor discotheekbezoekers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels