nieuws

Kabinet velt oordeel over Maasvlakte II een maand later

bouwbreed Premium

Een besluit over de aanleg van een tweede Maasvlakte valt pas op zijn vroegst op 9 mei. De pogroep Verkenning Ruimteprobleem Mainport Rotterdam (VERM) brengt namelijk een maand later dan gepland advies uit aan het kabinet. Dat maakte een woordvoerder van VERM vrijdag bekend.

In de oorspronkelijke planning zou het kabinet op 11 april beslissen. Volgens de woordvoerder komt het uitstel omdat er nog nader overleg nodig is met onder meer natuur- en milieuorganisaties en mensen in het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor grote investeringen.

Dat laatste is met name van belang omdat de cijfers van de pogroep Maasvlakte II (met vertegenwoordigers van het gemeentelijk havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat) en het Centraal Planbureau (CPB) over het ruimtegebrek van de Rotterdamse haven mijlenver uiteen liggen. Het CPB komt tot een ruimtetekort van hooguit 600 hectare in 2020 en de pogroep komt op 2000 hectare in 2035.

Reageer op dit artikel